Asistentii medicali – educati sa depisteze drogatii

Magazin Salajean 19 februarie 2009 0

Asistentii medicali -  educati  sa depisteze drogatiiAvand in vedere ca trendul ascendent al consumului de droguri din marile aglomerari urbane se resimte tot mai mult si in orasele mai mici, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Salaj, impreuna cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si asistentilor medicali din Romania, filiala Salaj au pus recent in aplicare un proiect pentru educarea asistentilor in depistarea si rezolvarea eventualelor cazuri de toxicomanie in randul populatiei din Zalau, Simleu-Silvaniei, Jibou si Cehu-Silvaniei.

Astfel, prin proiectul Informat – Competent – Eficient, cele doua organizatii zonale isi propun constientizarea fenomenului consumului de droguri si rolului asistentei medicale primare in identificarea si rezolvarea cazurilor de toxicomani; instruirea asistentilor medicali din judet privind abordarea si recunoasterea problemelor medicale ale unui consumator de droguri (…); stabilirea si eficientizarea mecanismelor de colaborare C.P.E.C.A. Salaj si institutiile medicale locale in vederea directionarii consumatorilor catre serviciile oferite de Centru, se arata intr-un comunicat de presa remis de C.P.E.C.A. Salaj.

Concret, 150 asistentii medicali au participat ieri, la Spitalul Judetean de Urgenta – Zalau, la prima sesiune de informare pe teme circumscrise obiectivelor enuntate mai sus, sustinuta de membri C.P.E.C.A. Salaj. Seria sesiunilor va continua in fiecare luna, la spitalele din cele patru orase ale judetului, pana in luna iulie, acestea facand parte din cadrul programelor de educatie medicala continua a cadrelor medicale medii, informeaza Valer Merce, coordonator C.P.EC.A. Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »