Asigurarea locuintelor, obligatorie!

Magazin Salajean 28 mai 2007 0

Asigurarea locuintelor, obligatorie!

De la 1 ianuarie 2008, locuintele vor trebui asigurate obligatoriu. Potrivit unei firme de asigurari salajene, politele de asigurare pentru locuinte vor costa intre 10 si 20 de euro. Asigurarea obligatorie se va face conform normelor pentru locuintele construite din beton sau din caramida arsa. Totusi, vor exista si polite de asigurare pentru un anumit tip de locuinte, cum ar fi cele din chirpici si caramida nearsa, care vor fi asigurate pe sume minime.

Proiectul de act normativ ar urma sa ajunga, peste cateva zile, pe masa de lucru a Guvernului, pentru a fi aprobat.

Expertii Ministerului Internelor si Reformei Administrative sustin ca estimarea ia in calcul asigurarea tuturor locuintelor din Romania, iar actul normativ prevede ca asigurarea obligatorie va costa 20 de euro pentru locuintele construite din beton sau caramida arsa, in timp ce despagubirea va fi de pana la 20.000 de euro.

Pe de alta parte, casele ridicate din chirpici si caramida nearsa vor fi asigurate prin plata unei sume de 10 euro, despagubirea maxima fiind de 10.000 de euro. Politele vor acoperi trei riscuri naturale: inundatii, alunecari de teren si cutremure.

Pana in prezent, din estimarile facute, doar aproximativ 10 la suta din locuinte sunt asigurate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »