Arsi la buzunare in piete

Magazin Salajean 5 martie 2010 0

Arsi la buzunare in piete

Salajenii platesc printre cele mai mari preturi din tara pentru produsele achizitionate din piete si targuri, potrivit Ministerului Agriculturii. Institutia a publicat pe site-ul propriu, lista preturilor de vanzare ale principalelor produse agricole si alimentare din ultima saptamana a lunii februarie. Statisticile arata diferente intre judete de doua-trei ori intre cel mai mic si cel mai mare pret.

Pentru carnea in viu, spre exemplu, consumatorii salajeni scot cei mai multi bani din buzunar din randul locuitorilor din regiunea de nord-vest. In timp ce bihorenii platesc intre 4,5 si 7,5 lei pentru kilogramul de porc in viu, iar bistritenii, cel mult 7 lei, populatia Salajului este taxata cu 8-10 lei. Situatia este similara si pentru carnea de vita, pe care salajenii o iau din targuri cu 7-8 lei, in timp ce maramuresenii achita maxim 4,3 lei, vecinii din Cluj, sume cuprinse intre 3,5 si 6 lei, iar cei din Bistrita-Nasaud, cel mult 3,5 lei.

Potrivit statisticilor Ministerului Agriculturii, comerciantii din targurile si pietele judetului percep cele mai mari preturi din regiune si pentru cereale (grau, orz si porumb boabe), cartofi ori morcovi. La produsele lactate, in schimb, suntem ceva mai norocosi, in conditiile in care platim sume similare cu cele practicate in celelalte judete din regiune.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »