Armata face recrutari pentru soldati si gradati voluntari

Magazin Salajean 15 decembrie 2009 0

Armata face recrutari pentru soldati si gradati voluntari

Ministerul Apararii desfasoara prin birourile informare-recrutare judetene, in perioada 7 decembrie 2009 -12 ianuarie 2010, activitatea de recrutare a tinerilor candidati, cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani (baieti si fete), pentru profesia de soldat si gradat voluntar pentru arma auto. Silviu Abudanii, purtator de cuvant la Centrul Militar Judetean Salaj, ne-a comunicat conditiile pentru inscrierea candidatilor.

Tinerii trebuie sa aiba varsta intre 18 si 26 de ani, sa aiba minim zece clase absolvite si permis de conducere pentru categoriile B si C. Anul viitor, in intervalul 18 ianuarie – 5 februarie, are loc selectia candidatilor. Cursurile de pregatire incep la data de 1 martie 2010, a mentionat Abudanii.

Ca si avantaje, pe perioada scolarizarii, tinerii recrutati au asigurate cazarea si masa, la finalul studiilor au un loc de munca asigurat, un salariu atractiv si posibilitatea afirmarii pe plan profesional.

Insa, chiar daca este vorba de 300 de locuri la nivel national, in judetul Salaj nu a fost repartizat niciun loc pentru aceasta serie de pregatire.

Cele mai apropiate locatii pentru salajenii care vor sa urmeze cursurile de soldat si gradat voluntar pentru arma auto sunt la Dej, Someseni si Satu Mare. Pana in prezent, s-au inscris din judetul Salaj circa 20 de candidati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »