Arhivele – pretioase depozite de informatie istorica scrisa

Magazin Salajean 5 martie 2010 0

Arhivele - pretioase depozite de informatie istorica scrisa

Proiectul educativ Arhivele – pretioase depozite de informatie istorica scrisa a fost prezentat, miercuri, la Grupul Scolar Mihai Viteazul din Zalau, in prezenta elevilor si profesorilor parteneri in proiect. Initiat de profesorii de la grupul scolar mentionat, in colaborare cu cadrele Grupului Scolar Voievod Gelu din Zalau, proiectul are ca scop crearea unei imagini cu privire la arhiva unei unitati in randul elevilor, cunoasterea activitatii de secretariat si aprofundarea unor cunostinte digitale.

Arhivele au o importanta functie stiintifica, fiind depozite de material scris care detin informatii pretioase de natura istorica. Sunt cunoscute, in general, ca fiind institutii inchise si periculoase. Prin acest proiect, dorim sa schimbam aceasta viziune, demonstrand tuturor ca arhivele pot deveni locuri de cercetare, care sa creeze sentimente pozitive utilizatorilor.

Am pus accentul pe promovarea arhivelor in cadrul mediului scolar, avand ca grup tinta elevii grupurilor scolare partenere in proiect. Un obiectiv important al proiectului a fost culegerea, selectarea informatiilor statistice si nominale cu privire la elevii si cadrele didactice care si-au desfasurat activitatea la Grupul Scolar << Mihai Viteazul >> Zalau intre anii 1969-2009.

Cu ocazia aniversarii celor 40 de ani de existenta a acestei unitati, va fi lansata si o carte ce va contine o micromonografie a institutiei, ne-a comunicat Doina Campean, unul dintre coordonatorii proiectului. In perioada urmatoare, coordonatorii proiectului si-au propus intocmirea unei Arhive electronice a unitatii Mihai Viteazul, pentru faptul ca o astfel de arhiva nu este supusa deteriorarii in timp, iar accesul la datele din ea se face mult mai rapid.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »