Aproximativ 8.000 de vehicule au fost radiate din oficiu

Magazin Salajean 7 septembrie 2007 0

Aproximativ 8.000 de vehicule au fost radiate din oficiu

* aproximativ 8.000 de autovehicule au fost radiate din oficiu pana la data de 9 martie 2007. Este vorba de acei proprietari de autoturisme care aveau certificatele de inmatriculare eliberate in conformitate cu articolul 6 din OUG 189/2005, mai pe intelesul tuturor, certificatele de inmatriculare eliberate pana la data de 6 iunie 1997

Potrivit sefului Serviciului Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatricularea Autovehiculelor (SPCIV) Salaj, Remus Stanciu, la inceputul anului au fost radiate din oficiu 8.000 de autovehicule care aveau certificatele de inmatriculare eliberate inainte de data de 6 iunie 1997.

Pana acum, cei prinsi in trafic cu certificatele de inmatriculare de tip vechi se alegeau cu suspendarea inmatricularii autoturismului si plata unei amenzi intre 30 si 50 milioane de lei vechi. In cursul anului 2006, SPCIV a trimis aproximativ 4.000 de somatii catre detinatorii de certificate vechi.

Aproximativ 300 au venit si le-au preschimbat. In cele mai multe cazuri masinile nici nu mai exista. Acestea apartineau unor unitati economice cum erau CAP-urile sau IAS-urile si au fost casate odata cu desfiintarea acestora, fara a solicita radierea lor, a spus seful SPCIV, Remus Stanciu.

Primul model de certificat nou de inmatriculare din Salaj a fost emis pe data de 6 iunie 1997, ceea ce inseamna ca toate certificatele emise dupa aceasta data sunt valabile. Pentru preschimbare proprietarul trebuie sa se prezinte la SPCIV cu o cerere, fisa de inmatriculare, actul de identitate in original si copie, cartea de identitate a autovehiculului, vechiul certificat de inmatriculare, dovada de plata a taxei pentru eliberarea unui nou ceritifcat (30 de lei la CEC sau BCR), inspectia tehnica, copia dupa asigurare si taxa de 52 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »