Aproximativ 5.000 de vaccinuri pentru salajenii muscati de animale

Magazin Salajean 24 iunie 2010 0

Aproximativ 5.000 de vaccinuri pentru salajenii muscati de animale

Cu toate ca la inceputul lunii iunie, numeroase judete din tara au ramas fara nicio doza de vaccin antirabic, populatia muscata de animale fiind nevoita sa cumpere vaccinul de la farmacie pe bani grei, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj asigura ca dozele din stoc sunt suficiente pentru ca salajenii sa nu se teama ca vor trebui sa le cumpere.

Costul unui tratament antirabic este de aproximativ 250 de lei, o suma mare mai ales daca ne gandim ca multi din cei muscati de animale sunt pensionari din mediul rural, care fac cu greu fata cheltuielilor de la o luna la alta. Iar fara vaccinul antirabic, este imposibil sa lupti impotriva turbarii, spun specialistii. Situatia din judetele unde stocurile din acest medicament au fost epuizate este cu atat mai grava cu cat vara, media numarului de pacienti ce au nevoie de tratament dupa ce au fost muscati de animale creste simtitor.

Directorul adjunct al DSVSA Salaj, Razvan Chiorean, ne-a declarat, insa, ca situatia este tinuta sub control, in judetul nostru, pentru ca avem disponibile 5.000 de doze din medicamentul respectiv.

De la inceputul anului pana in prezent, s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau peste o suta persoane muscate de caini, in randul acestor pacienti regasindu-se toate categoriile de varsta, de la batrani, pana la copii de varsta foarte mica, in aceste cazuri fiind vorba de neglijenta parintilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »