Aproape trei sute de zalauani vor fi implicati in recensamantul populatiei

Magazin Salajean 30 august 2011 0

Aproape trei sute de zalauani vor fi implicati in recensamantul populatiei

La Primaria Zalau a inceput cursa pentru angajarea recenzorilor pentru recensamantul populatiei si locuintelor din aceasta toamna. Acest demers statistic se va desfasura in perioada 20-31 octombrie si va necesita, la nivel de muncipiu, un numar de 290 de persoane care vor fi implicate efectiv in procesul colectarii, prelucrarii, evaluarii, diseminarii si analizei informatiilor culese de pe teren.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantul Biroului de Relatii cu Presa al Primariei Muncipiului Zalau, perioada de inscriere a celor care doresc sa se implice in activitatea de recenzare a inceput in 15 august si se va termina in 15 septembrie. Pana in momentul de fata, si-au depus la Directia de Administratie Publica Zalau cereri de inscriere pentru implicarea in activitatile legate de recensamantul populatiei, 277 de zalauani. Potrivit legislatiei in vigoare, pentru municipiul Zalau vor fi angajati 228 de recenzori, 32 de recenzori sefi, 4 recenzori de circumscriptie si un recenzor coordonator. In plus, In cadrul Comisiei de recensamant va mai exista o rezerva de personal de 10 la suta din numarul de recenzori, astfel ca in total in Zalau vor lucra efectiv la recensamant 290 de persoane.

Cei care se inscriu pentru a lucra pe postul de recenzori trebuie sa aiba minim 18 ani impliniti si cel putin studii medii. Totodata, acestia trebuie sa aiba cetatenia romana si sa cunoasca limba romana (scris, citit, vorbit), iar la depunerea cererii, cei care doresc sa fie implicati in procesul de recenzare trebuie sa aduca si cazierul judiciar.

Zalauanii care au optat pentru acest job temporar, vor lucra efectiv intre 20 si 31 octombrie, dar numai dupa ce vor fi instruiti in acest sens. Indemnizatia pentru recenzori va fi de 50 de lei pe zi (pentru minim 6 ore de lucru), dar numarul de zile platite depinde de complexitatea fiecarei functii in parte. Din datele aflate de la Biroul de Relatii cu Presa al Primariei Zalau, recenzorii vor lucra 15 zile lucratoare, recenzorii sefi 18, iar recenzorii de circumscriptie 21 de zile lucratoare. Veniturile obtinute de recenzori vor fi impozitate, conform Codului Fiscal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »