Aproape 720.000 de lei pentru apicultorii din Salaj

Magazin Salajean 8 noiembrie 2010 0

Aproape 720.000 de lei pentru apicultorii din Salaj

In conturile apicultorilor salajeni care au accesat Programul National Apicol au intrat in cursul lunii trecute aproape 720.000 de lei, bani reprezentand ajutor financiar pentru combaterea varoozei si repopularea septelului apicol, prin achizitia de matci, roiuri si familii de albine. Sumele sunt asigurate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si din bugetul national.

Potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, la nivelul judetului au solicitat acest sprijin trei asociatii apicole, pentru 64 de fermieri.

Pentru a fi declarat eligibil, solicitantul trebuia sa fie membru al unei forme asociative de profil, sa aiba pregatire in domeniu, iar familiile de albine sa fie inregistrate la Directia Sanitara Veterinara Salaj si in Registrul Agricol.

Daca a solicitat fonduri pentru achizitia de matci, trebuie sa detina minim 50 de familii de albine. De asemenea, apicultorul avea obligatia de a se angaja in scris ca nu va instraina matcile, familiile de albine si roiurile nou cumparate timp de un an de la data la care APIA Salaj plateste ajutorul financiar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »