Aproape 500 de sălăjeni nu cred în Dumnezeu

Andreea Vilcovschi 6 decembrie 2012 1
Aproape 500 de sălăjeni nu cred în Dumnezeu

În ultimul deceniu, numărul românilor care se declară atei aproape s-a triplat. Potrivit rezultatelor preliminare ale Recensământului din 2011, în România există aproape 22.000 de necredincioşi, faţă de doar 8.524, la Recensământul din 2002.

Cei mai puţin preocupaţi de religie sunt locuitorii Bucureştiului (aproape 8.000 de persoane) şi cei din regiunea de nord-vest, respectiv din judeţele Cluj, Bistriţa Năsaud, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş (circa 3.300 de persoane). La polul opus regăsim regiunea Olteniei, cele cinci judeţe care o formează totalizând doar 751 de persoane fără credinţă în divinitate.

În Sălaj, din totalul celor 217.895 de locuitori, 64,04 la sută sunt de religie ortodoxă, 19,52 la sută s-au declarat de religie reformată, 4,83 la sută, penticostali, 3,81 la sută, baptişti, 2,66 greco-catolici, iar 2,51 la sută, romană-catolici. Pentru categoria celor fără religie au optat 377 de persoane, ceea ce reprezintă 0.15 la sută din populaţia totală a judeţului. În ceea ce-i priveşte pe atei, 101 la număr, aceştia deţin o pondere de 0.04 la sută în totalul populaţiei stabile din Sălaj.

Reprezentanţii bisericii consideră că numărul tot mai mare al românilor care nu cred în Dumnezeu este o consecinţă a occidentalizării societăţii

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 6 decembrie 2012 at 15:50 - Reply

    E vreo problema ca nu raspund la povestile tanguite ale d-alde popa Horvat-trei case, care, in marea lui nesimtire le mai si amplifica la difuzoare in tot cartierul?…
    Vorba aia, vrei nu vrei trebuie sa ii asculti tampenile miorlaite…
    Eu daca imi pun boxele cu muzica la geam, ma ia Politia ca deranjez ordine apublica…
    Cu nesimtitu’ asta nu are nimeni treaba…

Lasa un Raspuns »