Aproape 50 de permise de conducere suspendate intr-o saptamana

Magazin Salajean 24 octombrie 2007 0

* Trei fapte de natura penala – toate pentru conducere a autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice si 705 fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare de 68.934 de lei – a fost bilantul raidului efectuat de oamenii legii din Salaj, in perioada 12-18 octombrie 2007

Comisarul Liviu Cipleu din cadrul Serviciului de Politie Rutiera Salaj, ne-a declarat ca, in urma actiunilor desfasurate de catre politisti, toate cele trei fapte de natura penala au fost pentru conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice.

Peste 70 de pietoni au fost sanctionati, din cauza ca au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public. Dintre acestia, 49 au fost amendati pentru ca s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate necorespunzator. Ca de fiecare data, politistii salajeni s-au confruntat si cu situatii in care atelajele circulau pe drumurile publice fara a fi echipate corespunzator (noua).

Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic, a adaugat comisarul Liviu Cipleu.

Nici conducatorii auto nu au scapat de ochiul vigilent al oamenilor legii. Din cei 575 de soferi amendati, 66 nu au purtat centura de siguranta in timpul deplasarii, 244 au condus autovehicule peste limita legala, noua au oprit sau au stationat in locuri interzise

Aproape 50 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Din cele 46 permise de conducere suspendate, sase au fost pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, 1 pentru conducerea autovehicululuicare prezenta defectiuni tehnice grave la sistemul de franare, 14 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri la ora, 25 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului. Alte nereguli constatate au fost pentru conducerea autovehiculului care prezenta defectiuni tehnice grave la sistemul de franare si pentru ca nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului.

Conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectia tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto a dus la retinerea a 14 certificate de inmatriculare, a precizat comisarul Cipleu.

In perioada analizata, pe raza judetului Salaj, s-au inregistrat si trei accidente de circulatie grave soldate cu un mort si trei raniti grav. A fost inregistrat si un accident usor, in care o persoana a suferit leziuni minore.

198 de accidente in Salaj, de la inceputul anului

Potrivit statisticilor intocmite de IPJ Salaj, de la inceputul anului si pana in prezent s-au produs 198 accidente, din care 105 grave si 93 usoare. In urma acestor evenimente rutiere, 17 persoane si-au pierdut viata, 104 au fost ranite grav, iar 147 au suferit leziuni usoare. Comparand numarul total de accidente cu victime inregistrate in perioada 1 ianuarie-18 octombrie (198 accidente, soldate cu 17 morti, 104 raniti grav si 147 raniti usor) cu numarul evenimentelor rutiere inregistrate in aceeasi perioada a anului 2006 (cand s-au inregistrat 198 accidente, soldate cu 18 morti, 94 raniti grav si 168 raniti usor), se constata acelasi numar de accidente cu victime, o scadere cu 1 a numarului de persoane decedate, o crestere cu 10 a numarului persoanelor ranite grav si o scadere a numarului persoanelor ranite, usor cu 21.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »