Aproape 5.000 de certificate de cazier judiciar, intr-o luna

Magazin Salajean 5 septembrie 2007 0

* de la infiintarea sistemului informatic care permite eliberarea cazierelor judiciare pe loc (6 iulie) au fost eliberate 4. 654 de certificate de cazier

Potrivit comisarului sef Mihai Banc, seful Serviciului Cazier Judiciar Statistica si Evidente Operative, de la o luna de la infiintarea sistemului informatic care permite eliberarea certificatelor de cazier in maxim un minut, s-au eliberat, in medie, 103 documente pe zi, 4. 654 in doar o luna.

Noul program informatic permite eliberarea unui cazier pentru persoanele nascute in judetul Salaj, contra unei sume de 5 lei. Pentru persoanele nascute in alte judete si pentru cele cu antecedente penale, documentul va fi eliberat in termen de trei zile lucratoare, in regim de urgenta.

Cu alte cuvinte, salajenii trebuie sa se prezinte la ghiseu cu taxa de urgenta achitata la Trezoreria Zalau si cu timbrele fiscale, dupa care li se va elibera cazierul.

Pentru a obtine certificatul de cazier judiciar sunt necesare urmatoarele acte: actul de identitate; timbrul fiscal in valoare de 1 leu; chitanta in valoare de 5 lei.

Prin acest program, Politia Romana vine in sprijinul cetatenilor care solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar, prin reducerea deplasarilor la sediul Politiei, dar si prin reducerea timpului de asteptare. Certificatul este valabil sase luni de la data eliberarii si numai in scopul in care a fost eliberat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »