Aproape 40 de societati amendate de inspectorii OJPC

Magazin Salajean 7 iunie 2007 0

Aproape 40 de societati amendate de inspectorii OJPC

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj au constatat in cadrul controalelor efectuate in cursul saptamanii trecute ca majoritatea agentilor economici verificati au incalcat legislatia in domeniu.

Aurora Sabou, directorul executiv al OJPC Salaj, a afirmat ca, din cele 41 de societati verificate, la 37 s-au constatat o serie de nereguli. Pentru toate deficientele constatate , inspectorii au aplicat amenzi in valoare de 3.100 de lei.

Tot in perioada de referinta au fost cercetate si solutionate sase reclamatii primute de la consumatori. Cinci dintre acestea au avut ca obiect produse de folosinta indelungata defecte in perioada de garantie. In urma cercetarilor, s-a dovedit ca trei dintre reclamatii erau intemeiate, iar agentii economici au fost nevoiti sa remedieze deficientele sau sa inlocuiasca produsele, a precizat seful OJPC.

O alta plangere ajunsa in mainile inspectorilor a avut la baza comercializarea de produse expirate. In urma controlului insa, inspectorii nu au descoperit nici un produs expirat pe rafturile unitatii in cauza. Totusi reclamatia a fost inregistrata ca avand un temei, deoarece consumatorul a facut dovada cu produsul si bonul de casa, a conchis Sabou.

Atentie la jucarii!

Timp de o saptamana, inspectorii OJPC Salaj au efectuat, la sfarsitul lunii mai, controale la comerciantii de jucarii pentru ca, dupa cum ne-a spus seful institutiei, Aurora Sabou, multe nu corespund cerintelor. In sapte zile am verificat un numar de 665 de jucarii in valoare de 5.272 de lei, iar ceea ce am constatat a fost ca, din cei 15 agenti economici verificati, 10 au incalcat legislatia in domeniu, ne-a declarat aceasta. Inspectorii au oprit temporar de la comercializare 82 de jucarii neconforme, iar majoritatea abaterilor constatate a fost lipsa informarii corespunzatoare a consumatorilor.

Din cei 10 agenti verificati, noua au primit doar avertisment si doar unul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 3.000 lei.

Inspectorii OJPC recomanda populatiei sa cumpere jucarii potrivite cu varsta copiilor carora le sunt destinate, deoarece au fost multe accidente. Multi copii au inghitit diferite piese detasabile sau puf, altii au cazut de pe biciclete sau triciclete, iar unii au fost raniti dupa ce s-au jucat cu pistoalele cu bile din plastic. Jucariile trebuie sa fie insotite de avertismente vizibile, lizibile si durabile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »