Aproape 300 de vitezomani au fost amendati de politisti

Magazin Salajean 5 iunie 2007 0

Aproape 700 de fapte contraventionale au fost sanctionate de politistii salajeni cu amenzi in valoare de 47.942 de lei, in perioada 25-31 mai.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (ISJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, in doar sase zile au fost amendati 82 de pietoni pentru traversarea neregulamentara a partii carosabile. De acelasi tratament au beneficiat si biciclistii, astfel ca, 24 de persoane care nu aveau bicicletele echipate corespunzator sau care se aflau sub influenta bauturilor alcoolice au fost amendate. Ca de fiecare data, agentii de circulatie s-au confruntat si cu situatii in care atelajele au circulat pe drumurile publice, fara sa fie echipate corespunzator.

Din totalul conducatorilor auto sanctionati (552), 81 nu au purtat centura de siguranta in timpul deplasarii, 244 au condus cu viteza peste limita legala, 10 au stationat in locuri interzise, a spus Dumuta.

Pe lista ghinionistilor s-au mai aflat si 43 de conducatori auto care, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile.

Alte nereguli constatate au fost cele legate de conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. Drept urmare, au fost retinute cinci certificate de inmatriculare.

In sase luni, 41 de accidente grave

De la inceputul anului, la nivelul judetului Salaj au fost inregistrate 88 de accidente de circulatie, din care 41 grave si 47 usoare. Potrivit statisticii intocmite de ISJ Salaj, in urma acestor accidente, opt persoane si-au pierdut viata, 39 au fost ranite grav si 57 au suferit leziuni usoare.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 37 de accidente grave soldate cu sapte morti si 34 raniti grav, numarul accidentelor a crescut cu patru cazuri, a conchis Dumuta.

Reamintim faptul ca actiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera fac parte din Programul partenerial de prevenire si combatere a accidentelor rutiere. Acestea se deruleaza la nivel national in cadrul campaniei Stop Accidentelor! Viata are prioritate!- 2007.

Cresterea sigurantei rutiere

Politistii salajeni desfasoara in aceasta perioada (1-7 iunie) o serie de actiuni preventive cu scopul de a reduce numarul persoanelor decedate si a ranitilor grav in accidentele rutiere cu doi la suta pana la finele anului.

Astfel, politistii vor verifica starea tehnica a autovehiculelor, impreuna cu specialistii din cadrul RAR, ARR si ACR Salaj si vor efectua controale pe linia folosirii sistemelor de avertizare acustica si luminoasa, altele decat cele prevazute de lege. De asemenea, se vor desfasura actiuni pe linia disciplinizarii pietonilor si a taximetristilor, precum si pe linia respectarii regimului legal de viteza si verificarea diagramelor tahograf.

De mentionat ca actiunile fac parte din Programul prioritar de crestere a sigurantei rutiere pe drumurile publice din judetul Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »