Aproape 300 de salajeni la Urgenta

Magazin Salajean 14 august 2007 0

Aproape 300 de salajeni la Urgenta

90 de salajeni au fost internati la sfarsitul saptamanii trecute in Spitalul Judetean Salaj – Zalau dupa ce s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) cu diferite afectiuni. Potrivit unui comunicat de presa, in zilele de week-end au fost 17 persoane ce au avut nevoie de ingrijiri ca urmare a hipertensiunii arteriale, alte 16 cazuri fiind diagnosticate ca afectiuni ale aparatului respirator (pneumonii, bronsite si amigdalite). Cadrele medicale au luat sub observatie si 16 femei carora li s-a declansat travaliul, precum si opt persoane suferinde de colica abdominala.

Mai putini responsabili in ceea ce priveste consumul de bauturi alcoolice, sapte salajeni au ajuns la UPU in stare de ebrietate. Alte 12 persoane au fost tratate dupa ce au suferit politraumatisme prin accidente rutiere si agresiune, iar 19 cazuri au fost diagnosticate ca fiind gastrite, enterocolite, gastroduodenite.

De remarcat ca din totalul de 294 de persoane care s-au prezentat la Urgenta in week-end, nici una nu a fost intepata de insecte, cum s-a intamplat in saptamanile anterioare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »