Aproape 300 de sălăjeni, ameninţaţi cu disponibilizarea

Andreea Vilcovschi 9 ianuarie 2013 4
Aproape 300 de sălăjeni, ameninţaţi cu disponibilizarea

Cinci firme din judeţul Sălaj au anunţat că vor disponibiliza, în decursul acestei luni, aproape 300 de persoane. După cum ne-a declarat Romeo Sârca, directorul Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, societăţile au notificat instituţia posibila disponibizare a 271 de lucrători, 13 dintre aceştia intrând deja în rândul şomerilor. Patru dintre firmele în cauză activează în domeniul construcţiilor – Forsacom, Drum Inserv, Construcţii Montaj şi Inserco, iar una, are ca obiect de activitate paza şi protecţia – G4S Security.
“Legislaţia în vigoare obligă angajatorii să ne anunţe cu 30 de zile înainte de disponibilizare, deşi unii dintre ei decid, în cele din urmă, să nu mai dea oameni afară”, a mai spus Sârca.
În luna decembrie, din cei 230 de sălăjeni puşi pe lista disponibilizaţilor, doar 154 au rămas fără serviciu.

Tot mai mulţi şomeri
La finele anului trecut, judeţul Sălaj numără 6.742 şomeri, cu 523 mai mulţi decât în noiembrie. În ceea ce priveşte rata şomajului, în decembrie 2012, aceasta atingea 6,42 procente, cu 0,5 la sută peste nivelul înregistrat în luna anterioară. Cu această valoare, judeţul nostru se clasează pe locul 18 în clasamentul naţional, în care cea mai mare rată a şomajului revine Vasluiului (10,48 la sută), iar cea mai mică, de numai 1,83 la sută, judeţului Ilfov.
În opinia lui Sârca, la final de ianuarie, rata şomajului o va depăşi pe cea din decembrie, după care va scădea constant până în iulie, când numărul şomerilor va creşte din nou din cauza absolvenţilor.
Potrivit datelor furnizate de către directorul AJOFM Sălaj, doar 40 la sută din totalul şomerilor sălăjeni beneficiază de indemnizaţie, numărul lor fiind în creştere cu 408 persoane faţă de noiembrie 2012.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. unu 9 ianuarie 2013 at 16:50 - Reply

  daca se aproba proiectul de a construii fabrica michelin in criseni nu se ajungea la acest impact social.uite ce pot face cei din politica . nebuni cu acte in regula.vai de steau noastra … inca un val de somerii si iar un val de plecarii in strainatate asta este adevarul pur!! vai de noi cu tara noastra cu tot .mai bine am fii colonizati de germanii poate asa merg lucrurile mai bine!!

 2. Anonim 9 ianuarie 2013 at 17:36 - Reply

  Oare intre cei disponibilizati s-a numarat si pe el, sau el inca nu a primit notificarea de disponibilizare? 😛

 3. Zălăuan 9 ianuarie 2013 at 18:40 - Reply

  Capitalism aţi vrut, şomaj aţi primit !
  Acum sunteţi “liberi”.

 4. Anonim 9 ianuarie 2013 at 20:31 - Reply

  Acum suntem liberi si fara bani cu ce sa traim?cei care sunt la putere nu se gandesc la oamenii de rand,ei au banii ,au cu ce traii si nu-i intereseaza de noi cu ce traim si cum sa ne crestem copii.Stainateatea nu este o solutie chiar asa buna pentru multi,nu se prea gaseste de lucru ,criza este peste tot,pot sa spun ca este vai de noi si nu stiu cat vom rezista

Lasa un Raspuns »