Aproape 220 de miliarde de lei pentru Salaj

Magazin Salajean 3 august 2007 0

Aproape 220 de miliarde de lei pentru SalajGuvernul a decis, in cadrul ultimei sedinte care a avut loc miercuri, alocarea sumei de 290 milioane de lei (2.900 miliarde lei vechi) din Fondul National de Dezvoltare pentru finantarea lucrarilor de infrastructura rurala contractate in cadrul Programului SAPARD. Prin Ordonanta adoptata, au fost disponibilizate fonduri importante in sprijinul comunitatilor locale, stand ca exemplu cele 305 proiecte contractate de catre consiliile locale din Romania, care au ca obiective realizarea de drumuri comunale, retele de apa, retele de canalizare si drumuri forestiere. Dintre cele 305 de proiecte depuse la nivel national, 153 vizeaza realizarea de drumuri comunale, 60 retele de apa, 15 retele de canalizare si 77 drumuri forestiere.

Printre beneficiarii fondurilor alocate miercuri de Guvern, se numara si cinci comune din Salaj: Ip – 4 milioane de lei; Halmasd – 3,6 milioane de lei, Maieriste – 3,6 milioane de lei, Camar – 3,6 milioane de lei, Garbou – 3,4 milioane de lei, Criseni – 3,5 milioane de lei. Facand un simplu calcul aritmetic, aflam ca, in urma deciziei luate de Guvern, in Salaj, vor intra aproape 22 milioane de lei (220 de miliarde de lei vechi).

Masura luata miercuri vizeaza sprijinirea comunitatilor locale, care nu au suficienti bani pentru continuarea proiectelor. Aceste proiecte sunt acum in faza de achizitie a lucrarilor, ori intr-o faza mai avansata, si anume de emitere a ordinului de incepere a lucrarilor de constructie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »