Aproape 200 de dascali cer mariri de salariu

Magazin Salajean 25 aprilie 2012 0

Aproape 200 de dascali cer mariri de salariuPeste 160 de cadre didactice au sansa sa obtina, incepand de anul scolar urmator, gradatii de merit, ceea ce le-ar aduce un plus la salariu de 25 la suta pentru urmatorii 5 ani. Legislatia in vigoare prevede acordarea de gradatii de merit pentru 16 la suta din totalul cadrelor didactice de la nivel de judet, respectiv pentru 518 profesori salajeni.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pana la aceasta data au fost evaluate cele 191 de dosare depuse de catre cadrele didactice, in vederea obtinerii gradatiilor de merit. La nivelul judetului sunt 3.243 de cadre didactice, 16 procente din total reprezentand un numar de 518 gradatii de merit posibile. Pentru faptul ca din anii anteriori sunt acordate deja 354 de gradatii, acestea fiind in plata, raman de repartizat 164 de astfel de beneficii la salariile cadrelor didactice. Pentru aceste gradatii de merit au depus cereri un numar de 191 de dascali, a declarat inspectorul scolar general.

Gradatiile de merit se acorda pe specialitati in functie de numarul de cereri si de performantele cadrelor didactice. Principiul este de a respecta procentul de 16 la suta si pe specialitati, exceptie facand dosarele cadrelor didactice cu performante deosebite, a mentionat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, toate dosarele au fost evaluate de catre comisiile stabilite la nivel de specialitati, in perioada 24 aprilie – 5 mai, documentele fiind verificate si de catre reprezentantii federatiilor sindicale. In intervalul 8-11 mai, vor fi aprobate listele cu candidatii eligibili de catre Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar. Cei nemultumiti de evaluarea dosarelor pot depune contestatii in perioada 16-18 mai, urmand ca dupa solutionarea acestora, in data de 26 mai, sa fie validate listele cu cadrele didactice care sa obtina gradatiile de merit. Listele finale vor fi inaintate pana la data de 31 mai catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Modificarea legislatiei privind acordarea gradatiilor de merit, respectiv excluderea personalului didactic auxiliar din lista beneficiarilor eligibili, a condus la scaderea numarului potentialilor beneficiari fata de anii anteriori. Mai precis, incepand din acest an scolar, nu vor mai fi luate in considerare dosarele depuse de personalul auxiliar in vederea obtinerii gradatiilor de merit. Legislatia aferenta prevede acordarea gradatiilor de merit pentru 16 la suta din personalul didactic, respectiv din 3.243 de posturi de cadre didactice, insemnand 518 gradatii de merit. Numarul acordat este redus, astfel, cu circa 20-30 de gradatii de merit fata de anii anteriori.

Gradatiile de merit se acorda pe o perioada de 5 ani, reprezentand 25 la suta din salariul de incadrare. Numarul gradatiilor de merit acordat anual se calculeaza in functie de procentul mentionat, modificandu-se anul in functie de numarul celor carora le expira perioada de acordare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »