Aproape 200 de bilete de tratament, refuzate

Magazin Salajean 4 iunie 2010 0

Aproape 200 de bilete de tratament, refuzate

Pensionarii salajeni continua sa refuze o buna parte din biletele de tratament balnear alocate judetului

de catre Casa Nationala de Pensii. Anul acesta, de la inceputul perioadei de distribuire a biletelor

de tratament si pana in prezent, aproape 200 de bilete pentru statiunile Covasna, Olanesti, Govora,

Stana de Vale, Saturn, Tusnad, Sangeorz Bai si Vatra Dornei au ramas nevalorificate.

Peste 2.000 de pensionari salajeni si-au depus cereri, anul acesta, la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj, pentru un bilet de tratament intr-una din cele 32 de statiuni balneare din tara care au incheiate contracte cu Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS). Dintre acestia insa, doar 882 au devenit posesori ai unui astfel de bilet, cererile fiind onorate in functie de anumite criterii si punctaje. Chiar si in aceste conditii, in care cererea depaseste cu mult numarul de bilete pus la dispozitie pentru pensionarii salajeni, 178 de bilete de tratament au ramas nevalorificate.

Motivatiile nevalorificarii acestora se regasesc in lipsa cererilor pentru acele perioade, comunicarea de catre CNPAS a listelor de beneficiari ale caror cereri au fost aprobate cu 2-3 zile inainte de inceperea sejurului sau renuntarea de catre beneficiari la biletele aprobate din cauze obiective. Nu de putine ori beneficiarii biletelor de tratament au renuntat la acestea din cauza distantei prea mari de casa fata de statiunea dorita sau pentru ca nu i s-a oferit statiunea la care a fost obisnuit sa mearga an de an, cu toate ca recomandarea primita din partea institutiei vizeaza trei locatii pentru afectiunea avuta. Refuzurile s-au datorat si pretentiilor avute de asiguratii si pensionarii din sistem pentru perioadele de sezon, a afirmat directorul coordonator adjunct al CJP Salaj, Anamaria Pernes. Cei care au refuzat un bilet de tratament nu vor avea posibilitatea, pentru anul in curs, de a mai primi un alt bilet.

Pentru luna iunie, au fost distribuite judetului Salaj 237 de bilete de tratament, listele cu beneficiarii acestor bilete fiind afisate la sediul CJP Salaj. Cei care au intrat in posesia unui astfel de bilet sunt asteptati sa-l ridice de la sediul unitatii. Cei norocosi aflati in liste ar face bine sa se grabeasca pentru a-si ridica biletul pentru un sejur intr-o statiune balneara din tara, fiindca in perioada 1 iulie-31 august, conform prevederilor CNPAS, nu se mai elibereaza bilete de tratament.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »