Aproape 2.000 de zalauani sunt eligibili pentru subventiile la incalzire

Magazin Salajean 31 octombrie 2011 0

Aproape 2.000 de zalauani sunt eligibili pentru subventiile la incalzire

Vineri a fost ultima zi in care salajenii au mai putut depune dosare pentru obtinerea subventiilor la incalzire pentru intreg sezonul rece. La nivelul municipiului Zalau, s-au inregistrat aproape 2.000 de cereri pentru acordarea acestor ajutoare.

Purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca pana vineri, in jurul amiezii, au fost inregistrate aproape 1.900 de cereri pentru subventii la incalzire. Dintre acestea, 1.708 au fost cereri pentru ajutoare la incalzirea cu gaz, 60 pentru incalzirea cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri si 116 au fost solicitari pentru subventii la incalzire in sistem centralizat. Solicitantii vor primi, in functie de venituri, subventii la incalzire pentru intreg sezonul rece, stabilit intre 1 noiembrie 2011 si 31 martie 2012.

Perioada de preluare a cererilor continua si in lunile urmatoare. Potrivit reprezentantilor Directiei de Asistenta Sociala Comunitara, subventiile se acorda din luna urmatoare depunerii acestor cereri si pana la incheierea sezonului.

Venitul net maxim pe membru de familie in vederea acordarii ajutoarelor la incalzire este de 615 lei pentru lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, iar pentru subventia la energie termica este de: 786 de lei pentru persoane singure si 1.082 de lei pentru familii. Actele necesare la depunerea cerererii pentru acordarea subventiei la incalzire precum si lista cu bunurile ce conduc la excluderea acordarii acestui ajutor au fost stabilite prin Hotararea de Guvern 920/2011.

De subventiile la incalzire pot beneficia doar persoanele care se incadreaza anumitor criterii de eligibilitate. Astfel, conform reglementarilor in vigoare, solicitantii care au in proprietate mai multe bunuri imobile, case sau spatii comerciale, ori care detin un autovehicul cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 de centimetri cubi, nu mai sunt eligibili pentru aceste ajutoare la incalzire. Subventia nu se acorda nici persoanelor care au un teren de imprejmuire a locuintei si o curte aferenta de mai mult de o mie de metri patrati in mediul urban sau de mai mult de doua mii de metri patrati in mediul rural. Pentru neincadarea solicitantilor in criteriile mentionate anterior, au fost respinse mai bine de 350 de cereri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »