Aproape 170 de ajutoare sociale, sistate pentru neplata dărilor

magazinsalajean 16 aprilie 2013 1
Aproape 170 de ajutoare sociale, sistate pentru neplata dărilor

Nu şi-au plătit impozitele, aşa că vor rămâne fără ajutoare sociale sau alocaţii pentru copii. Statul va suspenda plăţile, începând din această lună, către beneficiarii de ajutoare sociale din judeţul Sălaj care au datorii la impozitele locale. Este vorba de 169 de familii sălăjene care beneficiau de ajutor social, alocaţie pentru susţinerea familiei sau indemnizaţie pentru creşterea copilului, potrivit unei centralizări parţiale întocmite de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Sălaj, în urma datelor furnizate de primăriile din judeţ. Astfel, potrivit Marinelei Cipleu, consilier juridic în cadrul AJPIS Sălaj, începând cu luna aprilie, 25 de familii vor avea ajutorul social suspendat, 98 vor avea sistată alocaţia pentru susţinerea familiei, iar 46 de sălăjeni vor rămâne fără indemnizaţia pentru creşterea copilului şi stimulentul de inserţie.
Suspendarea ajutorului social şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei se face, potrivit sursei citate, prin dispoziţia primarului în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul sau reşedinţa beneficiarii drepturilor, începând cu drepturile aferente lunii aprilie. În cazul dreptului la indeminizaţie pentru creşterea copilului şi a stimulentului de inserţie, suspendarea drepturilor se face prin decizia directorului executiv al AJPIS Sălaj, începând cu drepturile aferente lunii aprilie, conform precizărilor făcute de reprezentanţii instituţiei. Potrivit Marinelei Cipleu, suspendarea celor trei drepturi de beneficii sociale are loc pentru o perioadă de cinci luni. Dacă în perioada de suspendare beneficiarii în cauză îşi achită obligaţiile faţă de bugetul local se va relua acordarea plăţilor suspendate, începînd cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.

Ultima zi pentru plata dărilor a fost 31 martie

Termenul limită dat celor care primesc ajutoare de la stat pentru a-şi onora obligaţiile fiscale a expirat în data de 31 martie. Cei care primesc fie indemnizaţii pentru creşterea copilului, alocaţii de susţinere familială sau venit minim garantat, care nu au reuşit, indiferent de motiv, să-şi plătească dările către bugetul local, rămân fără ajutorul de la stat. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială( AJPIS) Sălaj, primăriile din judeţ au inventariat pe parcursul lunii martie restanţierii la bugetele locale. “La 31 martie, primăriile au efectuat o nouă verificare, constatându-se că nici dupã transmiterea înştiinţărilor o parte dintre beneficiari nu au reuşit să-şi achite impozitele şi taxele locale, astfel dreptul la beneficii va fi suspendat pe o perioadă de cinci luni, începând cu drepturilre aferente lunii aprilie”, a explicat consilierul juridic al AJPIS Sălaj. Potrivit precizărilor făcute de Mariana Cipleu, AJPIS Sălaj a transmis primăriilor, până la data de 15 ianuarie, tabelul centralizator cuprinzând beneficiarii drepturilor existenţi în plată la această dată şi ale căror drepturi sunt stabilite de cel puţin 6 luni.

Flavia Pintea

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Iov 17 aprilie 2013 at 06:37 - Reply

    …de unde sa mai platesti taxe si impozite din 125 de lei ajutor social care nu-ti ajunge nici pt.mancare?!…de aici se deduce ca guvernantii in lipsa de masuri concrete pt. crestere economica si creere de locuri de munca, prefera sa scoata castanele din foc tot prin intermediul clasei de jos oropsite,care in marea lor majoritate ia votat. ..sa le fie de rusine si de cap puliticienilor cu minte scurta si minciuna lunga!!!…

Lasa un Raspuns »