Aproape 140 de salajeni vor primi banii pe Dacii

Magazin Salajean 27 februarie 2008 0

Aproape 140 de salajeni vor primi banii pe DaciiDaciile platite pana in 1992, neridicate pana in prezent, vor putea fi rascumparate la finalul acestui an, deponentii CEC putand ridica toti banii incepand cu 21 decembrie. Pentru cei 139 de deponenti salajeni, CEC va oferi despagubiri, suma fiind asigurata de Ministerul Finantelor printr-o emisiune de titluri de stat.

In medie, fiecare persoana aflata pe lista pentru cumpararea unui autoturism va primi aproximativ 20.000 lei, suma neimpozabila, cu 15 la suta mai putin decat cea mai ieftina varianta de Dacia Logan.

Potrivit Ministerului de Finante, sumele au fost bugetate inca din 2007, desi initial titlurile trebuiau emise in doua transe: una la sfarsitul anului trecut, iar cealalta in ianuarie, varianta la care s-a renuntat in timp.

Contactat, Szomer Francisc, directorul Casei de Economii si Consemnatiuni – filiala Salaj, a declarat ca scrisorile de confirmare vor putea fi ridicate de la sucursala CEC Zalau incepand cu data de 3 martie. In statisticile noastre, exista 139 de salajeni care urmeaza sa se prezinte la ghiseul sucursalei pentru intocmirea formalitatilor necesare procesului de despagubire, ne spune directorul CEC Salaj.

Odata cu primirea scrisorii de confirmare, despagubitii pot opta, in perioada 3 martie – 21 decembrie, pentru transferul automat al sumelor, respectiv constituirea unui cont-privilegiu, a unui cont de depozit sau a unui cont curent.

Potrivit directorului CEC, este foarte posibil ca cei mai multi dintre deponenti sa aleaga varianta pastrarii sumelor primite drept despagubire in depozitele bancii. Acestia vor scapa astfel de comisionul de retragere, in vreme ce persoanele care aleg sa ridice banii imediat vor fi taxate cu 0,5 la suta din suma primita. De asemenea, titularii depunerilor pentru Dacii se vor prezenta cu CEC-ul cu limita de suma si cu actul de identitate in original, in timp ce mostenitorii sau imputernicitii vor aduce si documente suplimentare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »