Aproape 1.700 de soferi, amendati pentru piraterie

Magazin Salajean 7 mai 2010 0

Aproape 1.700 de soferi, amendati pentru piraterieAproape 1.700 de conducatori auto s-au ales cu sanctiuni contraventionale, in cadrul unei actiuni de control organizate de politisti in perioada 22 martie – 30 aprilie, privind legalitatea derularii transportului rutier public de persoane. Politistii au verificat 2.347 de autovehicule destinate transportului rutier de persoane, dintre care masini de taxi, microbuze de transport persoane si autobuze de transport intrajudetean etc. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 1.651 de sanctiuni contraventionale, insotite de amenzi in valoare totala de 206.220 de lei.

Spre exemplu, in data de 30 martie, a fost identificat in trafic, pe ruta Zalau – Crasna, Radu B., de 50 de ani, din Zalau, care conducea un autoturism cu cinci locuri, cu care transporta patru persoane pana in localitatea Crasna, percepandu-le cate cinci lei de persoana, fara a le da bilet sau chitanta justificativa de transport. In aceeasi zi, pe ruta Zalau – Simleu Silvaniei, Aurel N., de 54 de ani, tot din Zalau, a transportat cu un autoturism de cinci locuri, tot patru persoane pana in Simleu Silvaniei, percepandu-le cate sase lei de persoana, fara a le da bilet sau chitanta justificativa de transport. In ambele cazuri, conducatorii auto au fost sanctionati contraventional cu amenda de 1.000 de lei, iar suma obtinuta in urma transportului a fost confiscata conform legii, se arata intr-un comunicat al Politiei Salaj.

La controlul desfasurat in perioada mentionata, au fost angrenati si lucratori din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor si Criminalistic, dar si inspectori de trafic din cadrul Agentiei Autoritatea Rutiera Romana, Registrului Auto Roman si Serviciului de Drumuri Nationale Salaj. In timpul controalelor, politistii au constatat si patru fapte de natura penala, au retinut in vederea suspendarii un numar de 44 de permise de conducere, au retras sase certificate de inmatriculare si au indisponibilizat un vehicul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »