Aproape 1.400 de zalauani au cerut subventii la incalzire

Magazin Salajean 10 octombrie 2007 0

Aproape 1.400 de zalauani au cerut subventii la incalzire

Zalauanii se grabesc deja sa solicite subventionarea incalzirii locuintelor pentru iarna care urmeaza, tot mai multe cereri fiind primite la Directia de Asistenta Sociala Comunitara (DASC) din cadrul Primariei Zalau. Directorul DASC, Dorina Babos, ne-a declarat ca au fost depuse astfel de cereri atat pentru incalzirea locuintelor in sistem centralizat, cat si pentru incazirea cu lemne si gaz metan. Pana la ora actuala, au fost depuse un numar de 1.377 de solicitari, din care cele mai multe – 1.160 – sunt pentru sistemul de incalzire pe gaz. Alte 122 de persoane au cerut subventionarea incalzirii locuintelor racordate la sistemul centralizat, iar 95 de zalauani – pentru locuintele incalzite cu lemne, a spus Dorina Babos.

Potrivit acesteia, persoanele care solicita acordarea subventiei la incalzire pana la 25 noiembrie vor beneficia de facturi reduse la aceasta utilitate pentru toate cele sase luni de iarna. Cei care depun cereri dupa data de 25 noiembrie si se incadreaza in criterii, vor beneficia de subventia respectiva pentru perioada rece ramasa pana in martie 2008, a spus directorul DASC.

Pot solicita subventia la incalzire familiile in care venitul pe membru de familie nu depaseste 500 de lei. Dosarul care trebuie depus la DASC trebuie sa includa o cerere pentru acordarea subventiei, copii dupa actele de identitate si adeverinte de venit pentru toti membrii familiei si ultima factura achitata la incalzire. Noi primim dosarele, le analizam, iar apoi le trimitem la E.ON Gaz, la Uzina Electrica Zalau sau la Directia de Munca Salaj, dupa tipul sistemului de incalzire folosit in fiecare caz, a spus Dorina Babos. Aceasta a subliniat ca persoanele care incearca sa obtina aceste subventii ilegal, declarand mai multi membri per locuinta sau un venit mai mic pe membru de familie decat cel real, sunt sanctionate conform Codului de procedura penala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »