Aproape 1.000 de soferi arsi la buzunare

Magazin Salajean 28 iunie 2010 0

Nu mai putin de 118.740 de lei au insumat sanctiunile contraventionale aplicate de politistii din cadrul Serviciului de Politie Rutiera (SPR) Salaj, in saptamana 18-24 iunie. Asta pentru ca tot mai multi soferi se abat de la regulile de circulatie. Din cele 1.142 de fapte contraventionale constatate in trafic de politisti, aproape 1.000 au fost greseli ale soferilor. Conform raportului intocmit la nivelul SPR Salaj, 969 conducatori auto au fost sanctionati pentru diferite abateri, dintre care 536 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Pe langa amenda primita, 24 de soferi au ramas si fara permisul auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce, majoritatea pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora.

Si pietonii s-au intrecut la amenzi. Politistii au sanctionat contraventional 111 persoane prinse traversand strada neregulamentar. Totodata, 37 de persoane au fost mustrate pentru ca au iesit in trafic cu biciclete ori mopede neechipate corespunzator. Politistii au retinut si 13 certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Incalcarea regulilor de circulatie duce de multe ori la producerea unor accidente soldate cu raniti grav si chiar pierderi de vieti omenesti. Astfel ca politistii de la Rutiera organizeaza zilnic in trafic actiuni preventive. In perioada 28-1 iunie, vor derula actiuni pentru depistarea soferilor care incalca regimul legal de viteza, precum si de verificare a diagramelor tahograf atat pe raza municipiului Zalau, cat si pe intreaga retea de drumuri publice ale judetului. In intervalul 29 iunie – 2 iulie, intra in atentia politistilor pietonii, iar in data de 30 iunie, soferii autovehiculelor inmatriculate in alte state.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »