APIA Salaj, dintr-o campanie in alta

Magazin Salajean 1 martie 2010 0

APIA Salaj, dintr-o campanie in altaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj face cunoscut ca, in 1 martie, demareaza campania de primire a cererilor de plata pentru schemele si masurile de sprijin pe suprafata. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la APIA Salaj, in intervalul 1 martie – 17 mai, o singura cerere de plata.

Pentru depunerea cererilor de plata dupa data de 18 mai se vor aplica penalitati de 1 la suta pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 11 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.

APIA Salaj precizeaza ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare. De asemenea, solicitantul trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) pe toata suprafata fermei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »