APIA Sălaj primeşte cereri pentru subvenţii pe suprafaţa de teren

Magazin Salajean 2 martie 2011 0

APIA Sălaj primeşte cereri pentru subvenţii pe suprafaţa de teren

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sălaj a lansat, ieri, campania de primire a cererilor de plată pentru schemele (măsurile) de sprijin pe suprafaţa de teren. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună, la toate centrele APIA Sălaj, până în 16 mai, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1 la sută pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori sau asociaţii în participaţiune etc.

Potrivit APIA Sălaj, sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare. De asemenea, solicitantul trebuie să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) pe toată suprafaţa fermei.

Se pot combina, pe aceeaşi parcelă, câte două scheme de plăţi, de exemplu la Măsura 214 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, plăţile pentru pajişti cu înaltă valoare naturală cu plăţile pentru practici agricole tradiţionale sau plăţile pentru culturi verzi cu plăţile pentru agricultura ecologică.

APIA Sălaj recomandă accesarea aplicaţiei pentru depunerea electronică a cererii – IPA Online, pentru a simplifica întregul proces şi pentru a evita erorile de identificare a parcelelor agricole.

Schemele (măsurile) de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »