APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor pe suprafata

Magazin Salajean 19 iulie 2010 0

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor pe suprafata

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj face cunoscut ca se elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor pe suprafata care intentioneaza sa acceseze credite de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia pentru finantarea activitatilor curente.

Potrivit conventiei incheiate cu bancile, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA Salaj va elibera o adeverinta prin care confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru schema unica de plata pe suprafata (SAPS) pentru anul 2010 si ca s-au efectuat controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a beneficiarului, conform reglementarilor in vigoare. De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Valoarea creditului va fi de 70 la suta din suma cuvenita din SAPS, denominata in lei la cursul leu-euro, comunicat de BNR de la data solicitarii creditului. Totodata, Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA incheie cu banca o conventie-cadru plafon de garantare, prin care va garanta pana la 50 la suta din valoarea creditelor acordate de banca.

Mentionam ca APIA a incheiat astfel de conventii si pentru campanile SAPS 2007, 2008 si 2009.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »