APIA da bani fermierilor salajeni

Magazin Salajean 6 octombrie 2010 0

APIA da bani fermierilor salajeni

Pana la sfarsitul acestei luni, crescatorii salajeni de bovine, persoane fizice ori juridice, pot solicita Plata Nationala Directa Complementara pentru sectorul zootehnic.

Pentru a beneficia de prima pe exploatatie pentru bovine, producatorul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: exploatatia sa fie inregistrata in registrul national, fermierul sa nu aiba datorii la bugetul de stat ori la cel local, sa fi detinut minim trei bovine in varsta de cel putin sase luni la 31 ianuarie 2008, 31 ianuarie 2009 ori 31 ianuarie 2010 (in functie de perioada infiintarii fermei).

Fermierii arondati centrelor locale din Cehu Silvaniei, Jibou, Simleu Silvaniei si Ileanda vor depune in respectivele locatii cererile de solicitare a primei pe exploatatie, iar cei arondati centrelor din Crasna, Zimbor si Zalau vor depune cererile la Centrul Judetean APIA, ne-a declarat Aurora Sabou, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Cererile trebuie sa fie insotite de o copie a actului de identitate, o copie a documentelor care atesta provenienta animalelor pentru exploatatiile infiintate in perioada 1 februarie 2008-31 ianuarie 2010, declaratie pe proprie raspundere ca animalele pentru care se solicita prima nu au fost eligibile la plata pentru prima in 2008 si/sau 2009, o declaratie pe proprie raspundere cu numarul de bovine detinute la data depunerii cererii si ca nu are datorii.

Oficialul APIA Salaj estimeaza ca peste 5.000 de crescatori de bovine din judet vor cere sprijin financiar. Valoarea acestuia nu se cunoaste, inca, ea urmand sa fie stabilita de catre Ministerul Agriculturii in functie de numarul de animale eligibile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »