APIA autorizeaza plata avansului catre fermierii salajeni

Magazin Salajean 19 octombrie 2010 0

APIA autorizeaza plata avansului catre fermierii salajeniAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj autorizeaza la plata, incepand cu data de 16 octombrie, avansul catre fermierii care au depus cereri de plata in cadrul schemei de plata unica pe suprafata – SAPS 2010, a anuntat institutia. De acest avans beneficiaza fermierii la care s-au finalizat controalele administrative sau cele de pe teren, respectiv cei care indeplinesc cumulativ conditiile impuse de regulamentele europene si legislatia romaneasca.

In acest sens, trebuie mentionat ca, potrivit regulamentelor comunitare, plata pe suprafata se poate acorda incepand cu data de 1 decembrie. Pentru acest an, insa, conform Deciziei Comisiei Europene, plata se poate autoriza incepand cu 16 octombrie.

Pentru anul in curs, cuantumul alocat platilor directe unice pe suprafata este de 80,36 de euro pe hectar, avansul fiind de 37,85 de euro pe hectar, reprezentand 46 la suta din suma aprobata a se acorda beneficiarilor schemei de plata unica pe suprafata finantata din Fondul European de Garantare Agricola.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »