APIA asteapta declaratiile anuale

Magazin Salajean 1 aprilie 2009 0

APIA asteapta declaratiile anualeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj informeaza cumparatorii si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca trebuie sa depuna declaratiile anuale privind vanzarile, respectiv livrarile, realizate in anul de cota 2008/2009.

Intr-un comunicat remis redactiei nostre, APIA reaminteste ca anul de cota se incheie la 31 martie 2009, iar declaratiile anuale trebuie completate si depuse la centrele Agentiei, pana in 14 mai, inclusiv. Declaratiile trebuie depuse de catre producatorii care detin cota pentru vanzari directe si de catre cumparatorii de lapte.

Producatorii detinatori de cota pentru vanzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala pe baza datelor din Caietul fermierului. In functie de cota detinuta, Caietul fermierului este de doua tipuri: tip A (pentru producatorii care detin cota mai mare de 5.000 de kilograme) si tip B (pentru o cantitate mai mica de 5.000 de kilograme). Producatorii au obligatia sa depuna aceasta declaratie anuala la centrele locale APIA, pana la data de 14 mai 2009. Este important de mentionat ca producatorul care detine cota pentru vanzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu a comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului de cota. De asemenea, cumparatorii trebuie sa depuna, la centrele APIA Salaj, declaratia anuala privind cantitatea de lapte livrata in anul de cota 2008/2009, termenul limita fiind tot de 14 mai.

Pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, dupa termenul de 15 mai, producatorii si cumparatorii risca penalizari de 0,01 la suta, calculate din cantitatea alocata pentru vanzari directe, respectiv pentru livrari. Mai mult, producatorul care nu respecta termenele si obligatiile privind declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva nationala. In egala masura, cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »