Apelurile abuzive la 112 vor fi blocate

Magazin Salajean 22 noiembrie 2010 0

Apelurile abuzive la 112 vor fi blocate

Autoritatile au gasit o solutie pentru a bloca apelurile abuzive la numarul unic de urgenta 112. In cazul persoanelor care apeleaza abuziv serviciul de urgenta de cel putin sase ori in cursul aceleiasi zile, suplimentar fata de transmiterea unui mesaj de avertizare, apelurile vor fi redirectionate, timp de cinci zile, catre un serviciu automatizat, inainte ca apelul sa fie transferat catre un operator 112.

Pentru ca aceasta masura sa aiba reusita, operatorii de telefonie mobila vor trebui ca, pana la data de 1 februarie 2011, sa asigure Serviciului de Telecomunicatii Speciale – administratorul sistemului de apeluri de urgenta 112, posibilitatea de a transmite un mesaj scurt de atentionare catre abonatii care au efectuat apeluri abuzive. Astfel, abonatii care vor initia mai mult de doua apeluri abuzive zilnic din retelele publice mobile de telefonie vor primi un mesaj in care vor fi avertizati cu privire la incalcarea legislatiei in vigoare.

In cazul in care apelantul doreste sa solicite serviciile de urgenta, acestuia i se va solicita sa apese tasta 5 de doua ori. In cazul in care, dupa o asteptare de 20 de secunde, apelantul nu efectueaza procedura solicitata, este deconectat. Aceste masuri vor fi implementare de administratorul sistemului 112 pana la 1 mai 2011, se precizeaza intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Numai in luna octombrie s-au inregistrat la nivelul judetului Salaj 17.697 de apeluri la numarul unic de urgenta, dintre care doar 1.910 au solicitat intr-adevar interventia autoritatilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »