Apeluri gratuite pentru sesizarea deficientelor din spitale

Magazin Salajean 28 ianuarie 2009 0

Apeluri gratuite pentru sesizarea deficientelor din spitaleUltimele scandaluri care au zguduit sistemul sanitar, in ultimele zile, i-a determinat pe cei din conducerea Ministerului Sanatatii sa cerceteze mai indeaproape problemele cu care se confrunta romanii ajunsi pe mana medicilor. Cum cei mai pertinenti in formularea opiniilor privind activitatea spitalelor sunt chiar beneficiarii serviciilor oferite de acestea, de la inceputul acestei saptamani, pacientii pot sa semnaleze, la un numar gratuit, deficientele constatate in spitale.

Linia telefonica gratuita a fost infiintata spceial in acest sens, cu sprijinul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, 0800800885 fiind numarul la care atat pacientii, cat si medicii pot sa semnaleze probleme legate de asigurarea asistentei medicale sau de alte aspecte negative pe care le intalnesc in exercitarea profesiei.

Problemele pot fi sesizate de luni pana vineri, in intervalul orar 8-18, apelurile urmand sa fie notate de o echipa operativa, nou infiintata in cadrul Ministerului Sanatatii. Cele mai grave si reale sesizari vor fi trimise Directiilor specializate, pentru solutionare. Pentru ca linia telefonica sa nu fie folosita abuziv, apelantii proferand injurii, toate apelurile vor fi inregistrate, iar abuzurile vor fi comunicate autoritatilor. Nu se va da curs apelurilor anonime, dar identitatea apelantilor va fi protejata in cazul demararii unor investigatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »