Apa si canalizare la Cehei si Pusta Vale

Magazin Salajean 4 august 2008 0

Apa si canalizare la Cehei si Pusta Vale

Proiectul de extindere al retelelor de alimenare potabile si de canalizare menajera pentru Cehei si Pusta Vale se aproprie de final, a anuntat joi, in cadrul unei conferinte de presa, Septimiu Turcas, primarul orasului Simleu Silvaniei. Conform declaratiei primarului, pe partea de apa, lucrarile sunt finalizate.

Singurul lucru care mai trebuie facut este probarea instalatiilor. Primaria Simleu Silvaniei a primit in anul 2008 doua transe de bani, de 370.000 de lei, respectiv de 255.000 de lei de la Guvern pentru extinderea retelelor de alimentare cu apa potabila si de canalizare menajera in zonele periurbane Cehei si Pusta-Vale. Finantarea se adauga la alti un milion de lei pe care administratia locala i-a primit anul trecut pentru acelasi obiectiv de investitii si e disponibila prin Programul de dezvoltare a infrastructurii in spatiul rural, instituit prin Ordonanta de Guvern nr.7/2006.

Santierul a fost deschis in zona barierei dinspre Abator, iar pana acum SC TIM Cluj Napoca (firma care a castigat lucrarea in urma licitatiei publice) a finalizat introducerea celor 7,5 kilometri de conducta de apa prevazuti in proiect. Urmeaza sa fie efectuate probele pe retea, sursa acesteia fiind sistemul centralizat de alimentare cu apa a orasului. Punctul de racordare este prevazut in zona industriala. Conductele sunt din polietilena de inalta densitate si materialele au fost deja achizitionate pentru intreaga investitie. In ansamblu, proiectul derulat in baza Ordonantei 7/2006 este finalizat 65-70 la suta. Reteaua de canalizare menajera, cu o lungime de circa 8 kilometri dintre care au fost executati deja 2.7 kilometri, va permite evacuarea apelor uzate inclusiv pentru casele situate mai jos decat canalul colector. Pentru ca acest lucru sa poata fi realizat, se vor monta noua microstratii de pompare. Administratia locala intentioneaza ca, de indata ce va fi realizat cate un tronson din sistemul de apa, respectiv de canalizare menajera, acesta sa fie dat in folosinta. In acest mod, populatia va beneficia in cel mai scurt timp de investitia respectiva.

La finalizarea lucrarilor, se va interveni si la partea de infrastructura, cand vom avea asigurata, de la Guvernul Romaniei, partea financiara. Guvernul s-a achitat de serviciile solicitate, suntem multumiti a concluzionat Turcas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »