Apa pentru Benesat

Magazin Salajean 5 iunie 2007 0

Printre prioritatile autoritatilor locale din comuna Benesat pentru perioada urmatoare se afla si alimentarea cu apa a comunei.

In legatura cu lucrarileaferente proiectului, primarul Sorin Romocea ne-a declarat ca licitatia pentru executie va avea loc in data de 9 iulie, urmand ca proiectul sa fie demarat in aceasta toamna. Suma alocata Primariei Benesat in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale este de 594.000 lei.

Tot legat de infrastructura, edilul a precizat ca, dupa ce vor fi finalizate lucrarile de alimentare cu apa, se are in vedere pietruirea drumului comunal 11 din Biusa. Legat de acest subiect, Romocea ne-a declarat ca fondurile necesare au fost deja alocate de catre Guvernul Romaniei si sunt in cuantum de 100.000 de lei. De indata ce proiectul de alimentare cu apa a comunei va fi finalizat vom putea organiza si procedura de licitatie pentru executie, a afirmat acesta.

Edilitare

Aproximativ opt kilometri de drum, din comuna Benesat si satul Alunis sunt in curs de reabilitare, cu fonduri din bugetul local. Lucrarile sunt realizate cu un utilaj inchiriat al firmei Grup Construct din Cehu Silvaniei, iar valoarea proiectului este de 30.000 de lei, a mai spus primarul Romocea.

In perioada imediat urmatoare, autoritatile locale din Benesat vor demara lucrarile de extindere a noului corp al unitatii de invatamant din satul Biusa. Ministerul Educatiei a alocat in acest sens suma de 80.000 de lei, iar ceea ce se urmareste este introducerea sistemului de incalzire centrala, precum si construirea grupurilor sociale in interiorul scolii. De asemenea, vor fi efectuate o serie de reabilitari si la Scoala Generala cu clasele I-IV din Benesat.

In acest caz, insa, lucrarile nu vor putea fi incepute, deoarece procedura de licitatie este programata numai pentru data de 12 iunie. Suma alocata de Ministerul Educatiei este de 80.000 de lei, a conchis edilul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »