Apa din culmea Mesesului pentru comuna Meseseni

Magazin Salajean 10 martie 2008 0

Lucrarile de aductiune de apa din culmea Mesesului pentru satele comunei Mesesenii de Jos vor continua, in perioada urmatoare, pe toate fronturile deschise de SC Socot Targu Mures, constructorul care a castigat licitatia pe acest proiect. Primarul Sandu Berceanu ne-a declarat ca pana acum au fost introdusi 15 kilometri de conducta, din cei 40 de kilometri cat va avea intreg sistemul de aductiune de apa. Proiectul pe care il urmeaza Primaria Meseseni prevede ca lucrarea sa se desfasoare pe doua segmente – unul sa includa satele Fetindia si Aghires, iar cel de-al doilea – Mesesenii de Sus si Mesesenii de Jos. Sursa de apa pe care o folosim sunt doua izvoare din Meses. Apa are o calitate foarte buna, comparabila cu apa plata Borsec, a spus Sandu Berceanu.

Investitia este una care va fi realizata prin Ordonanta de Guvern 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale, suma pe care a obtinut-o administratia locala de la autoritatile centrale fiind de 3,6 milioane de lei (fara TVA). Pana acum, in Meseseni au ajuns 680.000 de lei, fonduri din care s-au executat lucrari pe extravilanul localitatilor. Asteptam in zilele urmatoare o noua transa de bani. Autoritatile centrale au promis ca toate lucrarile care sunt deja incepute vor fi finantate integral in acest an. Ar fi foarte bine, dat fiind ca, pentru a putea depune proiecte pe fondurile structurale, trebuie sa fie finalizate investitiile aflate acum in curs de realizare, a spus primarul Berceanu.

Un parc de 500.000 de lei asteapta un constructor

In ceea ce priveste parcul pe care Primaria Mesesenii de Jos intentiona sa-l dea in folosinta in aceasta luna, in centrul de comuna, trebuie spus ca investitia este inca in stand by. Asta din cauza ca la licitatia pe care au organizat-o autoritatile locale, in 11 februarie, in vederea desemnarii constructorului, nu a fost nici macar un ofertant. Ca urmare, procedura va fi reluata, administratia comunei sperand ca acum proiectul sa aiba mai mult noroc.

Pentru realizarea parcului, Primaria Mesesenii de Jos a obtinut o finantare de 500.000 de lei (nerambursabili) de la Guvern pe fonduri de mediu, proiectul fiind singular la nivel de Salaj. Din banii respectivi, in zona centrala a satului Mesesenii de Jos se vor trasa alei, se vor planta gazon, arbori si arbusti ornamentali, flori, se vor amplasa banci si vor fi realizate trei spatii de joaca pentru copii, dotate cu mobilier specific. Zona va include si o fantana arteziana, iar pentru ca este vorba de mediu si de bani alocati pe acest segment, primarul Berceanu a subliniat ca parcul va fi prevazut cu cosuri de gunoi. Daca se va gasi o firma dispusa sa se ocupe de realizarea parcului, acesta va fi gata in 30 de zile de la inceperea lucrarilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »