Apa de la artezienele Zalaului, la fel de buna

Magazin Salajean 29 iunie 2010 0

Apa de la artezienele Zalaului, la fel de bunaInundatiile din ultima perioada nu au afectat calitatea apei de la artezienele de pe raza municipiului Zalau, dau asigurari reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj. Am recoltat probe la finele saptamanii trecute, dupa ce artezienele au fost curatate de lucratorii de la Directia Generala de Administrare a Domeniului Public. Toate analizele releva ca, exceptand concentratia de amoniac, toti ceilalti parametri de potabilitate se incadreaza in normele legale in vigoare, ne-a declarat purtatorul de cuvant al DSP Salaj, Mihai Cheseli.

Pentru prevenirea imbolnavirilor, in conditiile precipitatiilor abundente cazute in ultima perioada ce au afectat fantanile si gospadariile din mai multe localitati ale judetului, oficialii institutiei, recomanda populatiei sa consume apa imbutelita, evitand sa bea apa direct din fantani sau de la robinet, pana la realizarea dezinfectiei fantanilor, sa consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, iar pentru prepararea alimentelor sa utilizeze apa fiarta si racita. De asemenea, reprezentantii DSP Salaj indeamna pe salajeni sa evite expunerea prelungita la frig si umezeala, sa nu atinga animalele moarte si sa avertizeze autoritatile in vederea evacuarii acestora.

In plus, alimentele trebuie pastrate in conditii igienice, igiena individuala, respectata, iar la primele semne de boala, oamenii sa se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »