Apa curenta si canalizare pentru comuna Bobota

Magazin Salajean 16 februarie 2009 0

Apa curenta si canalizare pentru comuna Bobota

Demarat inca din anul 2006, Planul Strategic de Dezvoltare Social-Economica Comuna Bobota Judetul Salaj a cuprins, ca si principal obiectiv, refacerea infra-structurii comunale. Astfel ca, in perioada 2004-2008 s-au reabilitat peste 15 kilometri de drumuri comunale.

Totodata, in baza acestei strategii a fost intocmit un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea a 10.580 de metri de drumuri comunale, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 600 de mii de dolari.

Studiul a fost aprobat si asteptam publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii de Guvern pentru a se trece la proiectul de executie. Speram ca in anul 2009 sa reusim implementarea acestui proiect, a completat primarul comunei Bobota, Aurel Sarca.

Cu sprijinul Consiliului Judetean s-a reabilitat si drumul judetean 110 B, pe un tronson de 3,250 kilometri. O suprafata de 1,5 kilometri a acestui drum a fost pietruita in zona localitatii Zalnoc. Anul 2008 a adus si refacerea podului peste paraul Zanicel, in valoare de 420 de mii lei. In cursul aceluiasi an, s-a elaborat un proiect bazat pe Ordonanta 7/2006, ce vizeaza construirea unei baze sportive in comuna, in valoare de 720 de mii de lei. Proiectul a fost aprobat de Cancelaria guvernamentala si se asteapta acordul pentru demararea executiei.

Scoala Gimnaziala Dersida a fost reabilitata prin proiectul Prism 2, demarat prin intermediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, in sarcina Consiliului local ramanand lucrarile de imprejmuire si realizare a unui sistem de incalzire centrala.

Prin sprijinul Consiliului Judetean, al Ministerului Culturii si Cultelor si al Consiliului local s-au efectuat diferite lucrari de intretinere la lacasurile de cult din localitatile Bobota, Zalnoc si Dersida. Astfel ca la Bobota si Zalnoc s-au executat lucrari de zugraveala exterioara si s-a intervenit la partea de acoperis. La Dersida s-a reusit finalizarea reabilitarii bisericii

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »