Anularea procesului-verbal de contraventie

Magazin Salajean 26 ianuarie 2012 0

Anularea procesului-verbal de contraventie Din sanctiunile ce pot fi aplicate pe drumurile publice din Romania, amenda este cea mai intalnita in viata de zi cu zi a unui cetatean, iar motivele primirii sunt multiple, de la neadaptarea vitezei regulamentare, consumul de bauturi alcoolice, vorbitul la telefonul mobil in timpul sofatului, nepurtarea centurii de siguranta pana la neacordarea de prioritate.

Greselile agentului de politie efectuate la intocmirea procesului verbal de contraventie, greseli ce tin poate de slaba pregatire, de neatentie, rea vointa sau chiar de ignoranta agentilor, pot fi sesizate uneori cu usurinta, iar soferii nemultumiti pot contesta procesul verbal intocmit cu nerespectarea prevederilor, personal sau apeland la un avocat ce le va sustine cauza in fata autoritatilor competente.

Ce trebuie sa stiti este faptul ca exista un termen de 15 zile de la data la care ati luat cunostinta de continutul procesului-verbal de contraventie, termen in cursul caruia, in situatia in care va considerati nedreptatiti, va puteti adresa instantei de judecata. De asemenea, este bine de stiut ca, pe parcursul intregului proces, sanctiunile acordate prin procesul verbal contestat, vor fi suspendate pana la finalizarea acestuia. Termenul curge de la data la care ati semnat procesul-verbal de contraventie sau de cand a ajuns prin posta acasa la dvs.

Cel mai important lucru ce trebuie cunoscut de catre contestatari, in ceea ce priveste amenzile obtinute pentru depasirea vitezei peste limita legala este faptul ca masuratorile cu radare nu pot fi folosite ca probe in instanta daca fotografiile au fost facute pe timp de ceata sau cu vizibilitate redusa si, ca urmare, culoarea masinii, numarul de inmatriculare sau soferul acesteia nu pot fi determinate absolut fara dubiu. Echipajul de Politie care efectueaza controale cu radare trebuie sa aiba in permanenta asupra lui certificatul de omologare al radarului, buletinul de verificare metrologica si autorizatia de operator radar, pentru agentul care intocmeste procesul verbal. Lipsa oricaruia din aceste documente poate fi trecuta in procesul verbal la rubrica

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »