Anul trecut: Zeci de minori din Salaj au ajuns in centrele de plasament

Magazin Salajean 28 ianuarie 2011 0

Anul trecut: Zeci de minori din Salaj au ajuns in centrele de plasament

Un numar de 55 de minori din Salaj au ajuns in sistemul social de protectie a copilului, in 2010, cei mai multi dintre ei fiind luati de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cadrul familiilor si de pe strada, dupa ce au constatat ca sunt tratati necorespunzator.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Salaj, Violeta Milas, a declarat ca zece din copii integrati in sistemul de protectie sociala anul trecut au fost nou-nascuti abandonati in maternitate, dupa nastere, ei aflandu-se in prezent in grija asistentilor maternali si la Centrul social din Cehu Silvaniei. „In Salaj, in 2010, am avut 55 de copii intrati in sistemul de protectie sociala. Din ei, 45 au fost luati din familii, dar si de pe strada dupa ce s-a constatat ca sunt tratati necorespunzator si sunt supusi abuzurilor.

In prezent, din cei 45, patru frati au fost inclusi intr-o casa de tip familial, in localitatea Fizes, iar restul se afla in centrele de plasament din judet. Alti zece sunt nou-nascuti parasiti in maternitati”, a spus Violeta Milas.

Potrivit sursei citate, o parte din cei zece bebelusi abandonati la nastere prezentau grave probleme de sanatate, ei fiind dati in grija reprezentantilor Centrului social Cehu Silvaniei si pusi sub tratament medical. In total, in sistemul de protectie sociala din Salaj sunt 840 de copii, dintre care 169 au fost incredintati asistentilor maternal, 500 se afla in plasament la rude de pana la gradul IV, iar 58 frecventeaza centrele de zi de stat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »