Anul acesta: Peste 3.000 de salajeni au devenit soferi cu acte in regula

Magazin Salajean 30 decembrie 2011 0

Anul acesta: Peste 3.000 de salajeni au devenit soferi cu acte in regula Doar o treime dintre cei peste 11.700 de candidati salajeni la permisul auto au trecut cu brio prin cele doua probe de foc: partea teoretica sustinuta pe calculator si cea practica pentru testarea abilitatilor in trafic. Promovabilitatea inregistrata se mentine la aproximativ acelasi nivel de anul trecut. Perioada examinarilor din acest an s-a incheiat saptamana trecuta, urmand a fi reluata incepand din 4 ianuarie, anul viitor.

Peste 3.000 de salajeni au obtinut in cursul acestui an permisul de conducere, devenind soferi cu acte in regula. Potrivit informatiilor furnizate de seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Salaj, Remus Stanciu, pe parcursul acestui an au fost programati la examinare peste 11.700 de candidati pentru obtinerea diferitelor categorii la permisul de conducere, doar a treia parte dintre acestia fiind declarati admisi in urma sustinerii probelor de concurs. Un numar de 11.726 de candidati au fost programati, anul acesta, in vederea atribuirii diferitelor categorii pentru permisul de conducere. Dintre acestia, au fost declarati admisi, atat la proba de teorie cat si cea practica 3.276 de candidati, inregistrandu-se o promovabilitate de 33,39 la suta, a declarat Remus Stanciu.

Majoritatea candidatilor au optat pentru obtinerea permisului de conducere, categoria B. Astfel, dintre cele putin peste 10.000 de persoane examinate, doar 3.946 au dat dovada in fata calculatoarelor ca au invatat regulile de circulatie. La randul lor, dintre candidatii trecuti de aceasta proba, doar 2.475 au fost declarati admisi la oras. Pentru promovarea probelor in vederea obtinerii categoriilor C, CE si D pe permisul de conducere s-au inscris 1.340 de salajeni. Au fost admisi la ambele probe doar 657 de candidati.

Femeile – bune la carte, barbatii – la volan

Procentul candidatilor care s-au ales cu permise auto in urma examinarilor se mentine la acelasi nivel de anul trecut, cand promovabilitatea era tot de 33 la suta. Cea mai grea proba de trecut pentru obtinerea permisului de conducere a ramas, in continuare, proba de teorie. Spre exemplu, daca anul trecut, promovabilitatea la aceasta proba pentru obtinerea permisului categoria B era de 46,54 la suta, anul acesta a crescut nesemnificativ la 46,95 la suta. Pe de alta parte, salajenii s-au pregatit mai slab pentru partea practica, doar 62,77 la suta dintre candidatii admisi la teorie reusind sa treaca de oras, in scadere cu aproape sase procente fata de anul trecut.

Aceleasi statistici arata ca femeile sunt mai bine pregatite decat barbatii in deprinderea regulilor de circulatie, insa ca sunt mai slabe cand vine vorba de sofat. Astfel, dintre cei peste 7.000 de barbati care au sustinut examenul pentru permisul auto, 45 la suta au fost admisi la partea de teorie, iar 76 la suta au trecut de proba conducerii prin oras. Spre deosebire de acestia, dintre cele 4.249 de candidate, 55 la suta au promovat partea de teorie, insa doar 56 de procente au reusit sa treaca de examenul practic.

Unii devin soferi, altii pietoni

In timp ce unii salajeni au primit acasa permisele de conducere, altii le-au lasat in grija politistilor pentru incalcarea regulilor de circulatie. Potrivit sursei citate anterior, in cursul anului trecut au fost suspendate 1.221 de permise de conducere, pentru o perioada de cel putin 30 de zile. De asemenea, 1.551 de permise auto au fost retinute in vederea verificarii ori ca urmare a savarsirii unor evenimente in trafic. Alti 51 de soferi salajeni vor trebui sa se prezinte din nou pentru examinari dupa ce au ramas fara permisele auto, acestea fiind anulate. Totodata, 135 de permise au fost preschimbate si alte doua au fost retrase.

Examinari, doar din 2012

Programarile pentru sustinerea examenului in vederea obtinerii permisului auto au fost suspendate de saptamana trecuta. Potrivit reprezentantilor Serviciului de Inmatriculari, candidatii care doresc sa obtina permisul de conducere se vor putea programa doar de anul viitor. Mai precis, din data de 3 ianuarie, candidatii se vor putea programa in vederea sustinerii probei de teorie, examenul avand loc in zilele de 4 si 6 ianuarie. Proba practica va putea fi sustinuta doar incepand din 9 ianuarie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »