Angajatii Primariei Zalau se pregatesc de concediu fortat

Magazin Salajean 13 noiembrie 2009 0

Angajatii Primariei Zalau se pregatesc de concediu fortat

La fel ca toti ceilalti bugetari, si angajatii Primariei Zalau vor avea un program redus de lucru, conform Legii privind reorga-nizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acorduluicadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Potrivit municipalitatii, pentru moment, nu s-a luat decizia cu privire la modalitatea in care angajatii Primariei Zalau vor trebui sa intre in concediu fara plata: Suntem in negocieri cu sindicatul, pentru ca aceste masuri nu inseamna doar zile libere, pot insemna si diminuarea fondului de salariu, ne-a declarat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau. In afara de aceste aspecte, este evident faptul ca activitatea Primariei nu poate fi intrerupta. Tocmai de aceea, este foarte probabil ca negocierile dintre conducerea municipalitatii si sindicatul din cadrul Primariei sa conduca la unul dintre rezultatele: un program de lucru prin rotatie, ori la diminuarea orelor de lucru pe zi. Oricum, modificarea programului de lucru al angajatilor Primariei Zalau trebuie luat de urgenta, lunile noiembrie si decembrie fiind impuse, in acest sens, de Guvern pentru reducerea cheltuielilor publice.

In cele din urma, toti cei 188 de angajati ai Primariei, afectati de masurile luate de guvernanti, vor trebui sa accepte prin semnatura propunerea sindicatului si a conducerii. De asemenea, fiecare institutie publica va trebui sa anunte in perioada urmatoare cum va aplica decizia Guvernului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »