Angajatii OCPI vor sa blocheze Prima Casa

Magazin Salajean 12 aprilie 2010 0

Angajatii OCPI vor sa blocheze Prima Casa

Bugetele prea mici in comparatie cu cheltuielile au facut ca in buzunarele angajatilor de la Cadastru sa intre doar trei sferturi din leafa. Sceptici in privinta platii sumei restante, lucratorii vor taragana eliberarea documentelor.

Cei 52 de salariati ai Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Salaj nu si-au primit nici astazi salariile aferente lunii februarie, din cauza ca bugetul alocat institutiei in primul trimestru a fost depasit, ne-a declarat directorul Emilian Brustan. Potrivit spuselor sale, in 14 martie, angajatilor li s-a virat doar 73 la suta din leafa, diferenta urmand sa le intre in conturi in decursul acestei saptamani.

De la sfarsitul anului trecut, oficiile de cadastru nu se mai autofinanteaza, ci este finantat de la bugetul de stat prin Ministerul Administratiei si Internelor, toate incasarile realizate constituind venituri la bugetul de stat. Mai mult decit atat, cheltuielile pe care le-am avut cu diverse programe au fost mai mari decit cele estimate, explica Brustan problema salariilor din OCPI Salaj.

Lucratorii salajeni nu sunt, insa, singurii din tara care au fost nevoiti sa se multumeasca cu trei sferturi din leafa. Din acelasi motiv, aproximativ 70 de angajati ai oficiilor de cadastru din tara au pichetat, vineri, sediul MAI, amenintand ca de astazi vor bloca programul Prima casa si serviciile oferite institutiilor publice. Protestatarii sunt nemultumiti ca nu au primit bugetul integral si nu-si pot plati facturile si chiriile.

Ba mai mult, oamenii reclama ca nu exista certitudini ca va primi diferenta de bani. Sindicalistii spun ca, de luni, actele care se eliberau in regim de urgenta in doua sau trei zile vor fi emise in minimum o luna, iar lucrarile la termen curent vor fi executate in cel putin sase luni. La nivel national sunt 3.586 de salariati in cadastru si publicitate imobiliara, iar un registrator cu vechime poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei.

Angajatii de la Oficiile de Cadastru si Publicitate Imobiliara furnizeaza servicii pentru notari, Asociatia Romana a Bancilor, persoane fizice si juridice autorizate sa execute lucrari de cadastru, consilii judetene, primarii, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Agentia Nationala de Integritate, aceste institutii avand informatii legate de toate proprietatile din Romania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »