Angajatii de la APIA vor avea portmoneele mai groase

Magazin Salajean 4 ianuarie 2012 0

Angajatii de la APIA vor avea portmoneele mai groasePatru salariati din cadrul Agentiei de Plati pentru Interventii in Agricultura Salaj primesc din acest an salarii marite. Demersul a fost initiat la nivelul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si vizeaza personalul care gestioneaza fonduri comunitare.

Potrivit informatiilor furnizate de directorul APIA Salaj, Virgil Turcas, la nivel national sunt vizati 160 de salariati din agentiile de plati, din care doar patru sunt din Salaj.

Este vorba de persoane care au fost angajate prin transfer, sau care sunt pe posturi temporar vacante ori au functii de conducere (ocupate in urma concursului din ultima perioada). Acesti bani se acorda doar acelora care nu au beneficiat de sporuri pentru gestionarea fondurilor comunitare, a sutinut Virgil Turcas.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, cheltuielile legate de punerea in aplicare a acestei hotarari se suporta din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2012. Impactul financiar la nivelul intregii tari pentru anul 2012 este 4,818 milioane de lei, ceea ce reprezinta 1,6 la suta din bugetul pe 2012, pentru un numar de 160 de salariati, iar valoarea medie, la nivel national, a majorarii salariale va fi de 50 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »