Angajații Casei de Pensii Sălaj au protestat în fața instituției

După ce conflictul spontan declanșat la nivelul structurilor județene din țară, acum opt zile, nu a generat nicio reacție în rândul autorităților, angajații Casei Județene de Pensii Sălaj au declanșat marți, 19 decembrie, un nou protest spontan, alături de angajații Caselor de Pensii din majoritatea județelor țării. Motivul este același, respectiv ignorarea de către autorități a unor cerințe pe care angajații le numesc „legale și firești”, respectiv punerea lor pe aceeași anexă a legii salarizării 153/2017. Funcționarul public Ioan Marian din cadrul Casei de Pensii Sălaj ne-a declarat faptul că, după opt zile de la conflictul spontan declanșat la nivelul structurilor județene, inclusiv Sălaj, nu s-a ajuns la o rezolvare fie și doar parțială a situației, lucrurile în cazul angajaților din județe fiind în continuare neschimbate:

„S-a promis o așa-zis majorare de 15 la sută, astfel încât și noi, angajații din teritoriu, să beneficiem de aceleași drepturi salariale ca și cei de la structura centrală din București, unde salariile au crescut. Nu s-a rezolvat nimic, suntem pe mai departe lipsiți de niște drepturi de care aceiași angajați cu aceleași funcții, dar din București, beneficiază deja. Am declanșat un nou protest spontan în fața instituției din Zalău, marți între orele 8-10. Protestul a fost pașnic, am dorit să atragem încă o dată atenția autorităților asupra acestor nedreptăți”.

Angajații Caselor de Pensii din țară nu sunt singurii care se lovesc de aceste probleme, știut fiind faptul că și angajații APIA din teritoriu se confruntă cu același gen de nedreptăți generate de discrepanțele salariale dintre angajații din Capitală și cei din județe. Este foarte posibil ca acest gen de proteste să continue și în perioada următoare, nefiind stabilit, deocamdată, un plan concret ori o dată a unui eventual nou protest.

 

3 Thoughts to “Angajații Casei de Pensii Sălaj au protestat în fața instituției”

  1. Anonim

    Legea compensatiei>

    Vedeti ce „placut” este cand nu primesti ceva la care tu consideri ca esti indreptatit? Asa ceva simt si miile de pensionari carora le refuzati niste drepturi legale…! Ba mai mult ii purtati prin instante pe bietii pensionari si cand stiti din start ca nu aveti dreptate! Din pacate, cheltuielile de judecata le platesc tot pensionarii, din fondul de pensii, si nu functionarii care au refuzat acordarea acestor drepturi!!!

  2. Anonim

    Va propun sa va angajati la privat. La o banca, de exemplu. Sa vedeți cum se muncește pe 2000 lei. Și apoi să faceți greva. Apoi!

  3. Anonim

    A ieșit și portatul la greva? Sau el va aducea cafeaua sa va încălziți, că era cam frig?

Leave a Comment