Angajații APIA Sălaj, la un nou protest în București: „Nu ne mai mințiți!”

O delegație formată din 50 de angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Sălaj a participat, miercuri, la o nouă acțiune de protest desfășurată în fața clădirii Guvernului din București, Piața Victoriei. Din delegația sălăjeană au făcut parte angajați ai instituției județene, dar și din unitățile locale. La protest au participat sute de angajați APIA din țară.

 „Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, Marius Sepi, a invitat la discuții o delegație din partea protestatarilor”, a declarat Octavian Mateescu, liderul federației sindicatelor APIA.
„Protestăm pentru aplicarea grilei de salarizare centrale la nivelul centrelor regionale. Din 1 ianuarie, din cauza schimbărilor Codului Fiscal, salariul meu va scădea cu 700 de lei”, a declarat unul dintre angajații participanți la protest. 

Angajații APIA au afișat pancarte cu mesaje precum „APIA ca un tot unitar: aparat central și centre județene”, „Nu diminuați salariile”, „Nu ne mai mințiți. Nu suntem tâmpiți”.

Nicolae Brisc, liderul sindicatului APIA Sălaj, ne-a declarat că atât ei, cât și ceilalți angajați din țară, vor continua protestele până când se va face dreptate. 

„Nu suntem înțeleși. Repet și subliniez faptul că nu dorim măriri de salarii. Vrem doar ca legea să fie una și aceeași pentru toți angajații APIA. Nu este normal și nu există nicio motivație legală ca un angajat din București să beneficieze de alte drepturi, sau de o interpretare a legii care, în final, să nască aceste discriminări față de angajații din țară. Nouă ne vor scădea salariile peste doar o lună, în timp ce angajații din București nu vor fi atinși de aceste măsuri. Dacă acest lucru, poate cel mai important motiv al protestului nostru, este ignorat la nesfârșit, ce mai putem spune despre orele suplimentare rămase neplătite, concediile neefectuate, sutele de ore lucrate în sâmbete și duminici de toți angajații? Nu este drept!”.

Premierul Mihai Tudose i-a criticat, miercuri, în timpul şedinţei de Guvern, pe angajaţii APIA care au protestat în faţa Palatului Victoria, afirmând că salariul unui director din teritoriu este cât al unui ministru.

„Apropos de nişte manifestaţii din faţa Guvernului. Informaţie publică – cât are unul dintre domnii din piaţă? 12.497 de lei salariu lunar. Un director de la APIA din teritoriu… I se pare puţin. Nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un judeţ şi ia cât un ministru”, a spus la începutul şedinţei de Guvern premierul Mihai Tudose.

 

Alte articole

One Thought to “Angajații APIA Sălaj, la un nou protest în București: „Nu ne mai mințiți!””

  1. Anonim

    Pt. cei de la APIA: Nu mai protestati,ca asta se cheama CENTRALISMUL DEMOCRATIC inventat de nea Nicu.La toate agentiile de pe malul Dimbovitei salariile sunt MULT mai mari,decat in teritoriu pe considerentul,ca in fata legii toti sunt egali,dar cei din capiala sunt mai egali.

Leave a Comment