Angajaţii Spitalului Judeţean pun accent pe igiena corectă a mâinilor

Magazin Salajean 27 mai 2011 0

Angajaţii Spitalului Judeţean pun accent pe igiena corectă a mâinilor

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a demarat o campanie de conştientizare a importanţei igienei corespunzătoare a mâinilor, cu scopul de a oferi o îngrijire medicală sigură şi de a preveni decesele cauzate de infecţiile nosocomiale. Campania are şi rolul de a marca Ziua Intenaţională a Igienei Mâinilor, în perioada 23 – 27 mai unitatea medicală din Zalău luând parte la evenimentul „Salvează vieţi spălându-te pe mâini” organizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Potrivit unui comunicat de presă remis de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, peste 13.200 de spitale din întreaga lume participă la această manifestare care include persoane care lucrează în domeniul medical din 153 de ţări. „Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este unul din cele trei spitale din România care participă la această campanie. La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, campania a început cu organizarea unui program de training prvind igiena corespunzătoare a mâinilor pentru întreg personalul medical. Trainingul este oferit de o echipă de medici şi asistente din Marea Britanie, ca parte a colaborării pecare spitalul o are cu Asociaţia Medical Support in Romania şi include cursuri privind rezistenţa la antibiotice, probleme şi soluţii, metode de îmbunătăţirea calităţii, îngrijirea dispozitivelor invazive, prevenirea escarelor şi îngrijirea plăgilor”, se arată în comunicatul de presă respectiv. Cursurile au fost promovate în întreg judeţul, astfel încât se bucură şi de participarea personalului din alte spitale sălăjene.

Concomitent are loc vizitarea secţiilor din spital de către echipa de specialişti care promovează şi urmăresc respectarea regulilor de igienă a mâinilor, echipa folosind un echipament cu ultraviolete care evidenţiază cât de bine s-a spălat pe mâni fiecare angajat.

Potrivit sursei citate, aparatul respectiv a fost donat Spitalului Judeţean de către firma DaRo din Marea Britanie, în timp ce echipa de specialişti i-a învăţat pe angajaţii unităţii medicale sălăjene cum şi când să se spele pe mâini.

De asemenea, Spitalul Judeţean a solicitat traducerea şi tipărirea în limba română (350 de exemplare, n.r.) a posterului „5 momente pentru igiena mâinilor”, elaborat de OMS pentru a fi afişat în fiecare salon şi cabinet medical.

Întreaga campanie derulată la nivelul Spitalului Judeţean se va finaliza cu un test privind tehnica eficientă şi corectă de spălare a mâinilor, premiul I constând într-un Ipod donat de partenerii din Marea Britanie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »