Ancheta in cazul blocului E24 va dura o luna

Magazin Salajean 9 octombrie 2007 0

Ancheta in cazul blocului E24 va dura o luna

In ciuda a ceea ce spera fostii locatari din blocul E24, ancheta demarata de organele abilitate pentru a stabili conditiile exploziei din 14 septembrie nu se va incheia prea curand. Rodica Pece, procuror sef al sectiei de Cercetare si Urmarire penala de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, a declarat, ca rezultatele finale ale cercetarii vor fi cunoscute abia peste aproximativ o luna, in momentul de fata fiind inca in desfasurare prelevarea de probe. In sfarsit, putem spune ca demolarea imobilului a fost incheiata. De azi se lucreaza la indepartarea molozului si a resturilor de constructie din zona. Deocamdata, mai trebuie prelevate probe de la subsolul imobilului, pentru ca tot ce am prelevat pana acum de acolo este putin. Din pacate, va trebui sa asteptam pentru asta pana miercuri (maine, n.r.), cand molozul va fi indepartat si expertii vor putea intra in subsol. Ancheta este complexa si va mai dura aproximativ o luna, a declarat procurorul.

Potrivit sursei citate, molozul este depozitat in doua locatii din oras, pentru care E.ON Gaz a solicitat asigurarea pazei pana cand propriii experti vor finaliza prelevarea de probe din resturile de constructie.

Procurorul sef a spus, insa, ca va da reprezentantilor E.ON Gaz un termen de cateva zile pentru acest lucru, intrucat nu putem tine molozul supravegheat atat de mult timp. Asta costa si, in plus, tine intreaga ancheta pe loc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »