Ancheta de la blocul E24 va fi finalizata in martie

Magazin Salajean 7 ianuarie 2008 0

Anul 2008 incepe cu o veste buna pentru fostii locatari ai blocului E24 din Zalau, distrus antr-o explozie din 14 septembrie, anul trecut: dosarul anchetei referitoare la acest caz va fi finalizat pana la sfarsitul lunii martie 2008. Rodica Vaida Pece, procuror sef al sectiei de Cercetare si Urmarire penala de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, ne-a declarat ca in momentul de fata se lucreaza la expertizele din acest caz, urmand ca fiecare parte – procurorii si expertii E-ON Gaz – sa-si expuna concluziile in rapoarte finale. IAncheta in cazul blocului E24 este inca in desfasurare, iar expertii lucreaza la finalizarea expertizelor din acest caz. Expertizele se fac cu probele luate de la imobilul distrus in explozie. Este un caz greu, in care fiecare parte (procurorii si expertii EON Gaz – n.r.) isi va expune concluziile in rapoarte finale. Pana la sfarsitul lunii martie, dosarul anchetei va fi finalizat, dar, subliniez, totul depinde de expertizele finaleI, a declarat procurorul.

Pentru ca raportul de expertiza sa poata fi intocmit, partea germana a E-ON Gaz a venit, in decembrie 2007, la Zalau, pentru a lua cunostinta de probele din dosar.

Rodica Vaida Pece a declarat ca, potrivit procedurii, sunt stabilite termene pentru administrarea probelor. In plus, pentru asigurarea transparentei, totul este filmat.

Reamintim ca ancheta respectiva a fost deschisa de procurorii salajeni dupa ce blocul E24 din Zalau a fost distrus complet in urma unei explozii din 14 septembrie 2007. Incidentul a fost cauzat de o fisura in conducta de gaz si de o acumulare de gaz metan in zona. In urma exploziei au decedat doua persoane, iar 19 familii au ramas fara locuinta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »