Analizele gratuite pot fi facute pana in 31 ianuarie

Magazin Salajean 20 ianuarie 2009 0

Analizele gratuite pot fi facute pana in 31 ianuarie

Salajenii mai au posibilitatea, pana la sfarsitul acestei luni, sa-si faca gratuit analizele medicale de baza. Programul national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara a fost prelungit pana in data de 31 ianuarie 2009, iar perioada de decontare a serviciilor in cadrul programului pana in 31 martie 2009.

Cei care nu s-au prezentat pana acum pentru analizele gratuite prin programul national de evaluare a starii de sanatate mai au timp pana la finele acestei luni. Potrivit hotararii emise de fostul Executiv, taloanele necesare pentru prezentarea la medicul de familie, restituite sau nedistribuite populatiei, vor fi arhivate de casele de asigurari de sanatate, urmand ca la expirarea perioadei de arhivare sa fie distruse.

Din cei aproximativ 245.000 de salajeni, beneficiari ai programului privind analizele medicale gratuite, pana la finele anului trecut, circa 175.500 (58 la suta) au ales sa isi foloseasca taloanele pentru analize. Potrivit unor date inregistrate la nivelul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj, numarul salajenilor care s-au decis sa-si afle starea de sanatate este mai mare decat media pe tara. Taloanele au fost distribuite salajenilor in functie de luna de nastere a fiecaruia, astfel incat, la finele programului s-au prezentat cei care nu au respectat termenul indicat de Ministerul Sanatatii Publice.

Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei a demarat in 1 iulie 2007 si este finantat integral de Ministerul Sanatatii Publice. Beneficiarii programului pot apela la o consultatie clinica, dar si la un set gratuit de analize care sa ajute la depistarea unor eventuale afectiuni cardiace, hepatice, renale, diabet sau anemii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »